Aallto Wellness Coachin matkassa etätesteissä

Etätestaus on hyvä esimerkki tavoista, joilla me kaikki joudumme mukautumaan pandemian sanelemiin sääntöihin. Vaikka etätestien järjestäminen vaatii meiltä hieman ylimääräistä tekemistä, on asiakkaiden saama hyöty kasvanut vielä suuremmaksi.Auto kaartaa kerrostalon pihaan. Teemu Mattila ei nouse autosta vielä. Ensin tarvitaan soitto asiakkaalle, sitten maski kasvoille ja lopuksi vielä takapenkillä odottavat testausvälineet mukaan. Aallto Wellness Coach on valmis aamun ensimmäisiin mittauksiin.


Tänään vuorossa on alkutestejä, jotka tehdään jokaiselle Aallto Wellness -ohjelman osallistujalle ennen ensimmäistä valmennustapaamista. Tuloksista näkee paitsi hyvinvoinnin konkreettisen kehityksen, myös osviittaa niistä kohdista, joihin kyseisen henkilön valmennuksessa kannattaisi erityisesti keskittyä.


Korona toi tarpeen uusille ratkaisuille


Tavallisesti Aallto-testaukset järjestetään asiakasyrityksen tiloissa. eivätkä etätestit kuuluneet alkuperäisiin valmennussuunnitelmiin lainkaan. Korona kuitenkin laittoi työtodellisuuden uusiksi monella alalla. Kun asiakkaalta sitten tuli toive etätestauksiin, pyyntöä lähdettiin toteuttamaan ajatuksella “onnistuu, onnistuu”. Vasta sitten istuttiin alas pohtimaan käytännön järjestelyjä.


Etätesteissä tärkeintä on paikalla olevien henkilöiden rajaaminen ja mahdollisimman turvallisen testausympäristön järjestäminen. Mahdollisuuksien mukaan Aallto Wellness Coach matkustaa kuitenkin paikan päälle. “Videolta puuttuu inhimillinen yhteys valmentajaan”, Mattila sanoo. “Luotettavuuskin paranee, kun testit on tehty samalla tavalla kaikille ja sama valmentaja on ollut mittaamassa tuloksia”, hän jatkaa.Etätesti onnistuu helposti omien kiireiden keskelläkin


Etätestit suoritetaan asiakkaan toiveiden mukaan asiakkaalle sopivassa paikassa. Siispä Mattila on tehnyt testejä muun muassa ihmisten kotona, ulkokatoksessa ja porraskäytävässä. Tai kokonaan ilman fyysistä tapaamista, jos asiakas niin toivoo.


Wunderdogin Mikael Harju ei ehtinyt työpaikallaan järjestettyyn testipäivään, mutta nyt testaus onnistui omassa porraskäytävässä kesken muiden puuhien. Testiin menee keskimäärin 10-15 minuuttia, eli samalla voi pitää vaikka pienen happihyppelyn töistä.


Harju on lähtenyt mielenkiinnolla mukaan projektiin. “Sitä on tiettyjä olettamuksia itsestään, niin haluaa tietää onko ne totta. Ja toisaalta jos on jotain sellaista, mitä ei olettanut ollenkaan”, hän pohtii. Erityisesti häntä kuitenkin kiinnostaa unen seuranta.


Poikkeusjärjestelyt mahdollistavat osallistumisen kaikille


“Etätestaus on poikkeuksellista, mutta todellakin tarpeellista”, Mattila sanoo. Etätestit mahdollistavat hyvinvointiprojektiin osallistumisen niillekin, jotka haluavat minimoida fyysisten kontaktiensa määrän tai eivät esimerkiksi pysty osallistumaan työpaikan yhteiseen testipäivään.


Korona on vaikuttanut jokaisen hyvinvointiin eri tavalla. Monella etätyötä tekevällä arkiliikunta on kuitenkin vähentynyt ja stressitasot puolestaan nousseet. Osa asiakkaista harmitteleekin, että parempia alkutuloksia olisi varmasti saanut, jos projektin alku ei olisi osunut keskelle pandemiaa. Saman ajatuksen voi kuitenkin kääntää myös toisin päin: normaalia suuremman kuormituksen keskellä on erityisen hyvä hetki panostaa omaan hyvinvointiinsa.

71 views0 comments