Joel Rinne: ”Hyvinvointi on voimavara, joka auttaa kaikilla elämän osa-alueilla”

Tässä juttusarjassa tutustumme ihmisiin ja ajatuksiin Aallton taustalla. Projektikoordinaattori Joel Rinne pitää asiakasprojektit kasassa ja huolehtii siitä, että kaikki sujuu kuten pitääkin.Joel Rinne on Aallton ensimmäinen työntekijä ja ollut mukana lähes alusta alkaen. Alussa työnkuvaan kuului muun muassa potentiaalisten asiakkaiden tunnistamista ja muita myynnillisiä tehtäviä. Sittemmin työnkuva on tarkentunut, ja nykyään Rinteen vastuulla on erityisesti asiakasprojektien sujuminen. Rinne pitää langat käsissään ja toimii yhteyshenkilönä meidän ja asiakasorganisaation välillä.


Aalltossa Rinne pitää erityisesti rennosta ilmapiiristä ja pienen organisaation tuomasta vapaudesta. “Kun on riittävän iso organisaatio, niin se toiminta menee tosi jäykäksi, eikä viestit välttämättä kulje”, Rinne sanoo. Pienemmässä organisaatiossa työnteko on joustavampaa. Mahtavaa on myös se, että jo projektien alkuvaiheessa on saanut huomata olevansa asiakkaille oikeasti avuksi.


Yritys voi vain niin hyvin kuin sen työntekijät voivat


”Nykyään työelämä on niin hektistä, että ihmiset eivät joko kerkeä tai jaksa pitää omasta hyvinvoinnistaan huolta”, Rinne toteaa. Kaikilla asia ei tietenkään ole näin, mutta samaan aikaan Rinne on huomannut monen kaipaavan parempaa hyvinvointia arkeensa.


”On tosi palkitsevaa, kun ihmiset on innoissaan meistä”, Rinne sanoo. Vaikka ensimmäiset asiakasprojektit ovat vasta kesken, jo nyt on saanut kokea tekevänsä tärkeää työtä. Hyvinvointimittausten yhteydessä Rinne on nähnyt, miten paljon iloa hyvinvointiprojekti tuo asiakasyritysten työntekijöille. Korona on lisännyt entisestään ihmisten huolta omasta hyvinvoinnistaan. ”Yritykset voivat vain niin hyvin kuin heidän työntekijänsä voivat”, Rinne toteaa.


Tavoitteena arki, josta voi nauttia sellaisenaan


Omassa hyvinvoinnissaan Rinne panostaa erityisesti hyvään arkeen. ”Vaikka elämä on juuri nyt aika hektistä, niin parisuhteelle kuitenkin pystyy laittamaan aikaa”, hän sanoo. Myös muuta vapaa-aikaa hän pitää erittäin tärkeänä. Töissä ei jaksa, jos ei saa välillä levätä kunnolla.


”Haluaisin että mun arki olisi sellaista, että mä nauttisin siitä, ja että joka päivä tulisi jotain onnistumisia”, Rinne pohtii. Parisuhteen ja vapaa-ajan lisäksi hyvä arki tarkoittaa Rinteelle stressittömyyttä. Työ- tai koulujuttuja ei tarvitse ajatella enää sitten, kun on laittanut läppärin kiinni. ”Kyllä ne välillä saattaa olla mielessä vielä illalla kun menee nukkumaan, mutta pystyn sitten pääni sisällä päättämään, että nyt en enää mieti näitä”, hän sanoo.


Hyvinvointi on Rinteelle voimavara, joka kannattelee kaikkea muuta. ”Kaikki elämän osa-alueet menevät paremmin, kun ne rakentuvat hyvälle hyvinvoinnille”, hän toteaa.

390 views0 comments