Linda Mäkinen: "Tärkeintä on pienet ilon hetket arjessa"

Tässä juttusarjassa tutustumme ihmisiin ja ajatuksiin Aallton taustalla. Viestintäkoordinaattori Linda Mäkinen kertoo Aallton tarinaa erityisesti sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuilla, mutta on tuttu kasvo myös asiakaskanavissamme.Linda Mäkinen pitää viestinnän langat käsissään, ja hoitaa etenkin Aallton ulkoista kommunikaatiota. Hänen työpäivänsä koostuvat muun muassa kirjoittamisesta, kuvankäsittelystä ja eri viestintäkanavien seuraamisesta. Tarinankerronta on kiinnostanut Mäkistä aina, ja töissä hänelle on tärkeää voida seistä työpaikan arvojen takana. ”On helppo puhua hyvinvoinnista, sillä se on itsellenikin läheinen aihe”, Mäkinen toteaa.


Aalltossa Mäkistä innostaa myös startup-yrityksen kasvun seuraaminen ja pienen yrityksen joustavuus. Moneen asiaan ei vielä ole valmiita kaavoja, vaan käytäntöjä voidaan luoda ja hioa työporukan kesken. ”Myös omat työtehtävät ovat laajemmat kuin isommassa yrityksessä ehkä olisi”, Mäkinen pohtii ja jatkaa: ”Tykkään vaihtelusta, joten on kiva, etteivät työpäivät näytä aina samalta.”


Arjesta kannattaa nauttia


Mäkiselle hyvinvoinnissa tärkeintä on viihtyisä arki. ”Vaikka me Suomessa saadaan lomailla keskivertoa enemmän, ei ole järkevää ajoittaa elämää pelkkiin vapaapäiviin”, Mäkinen toteaa. Siksi hän haluaakin panostaa siihen, että joka päivä tapahtuisi jotakin mukavaa. ”Tärkeintä on pienet ilon hetket arjessa”, hän sanoo. Se voi olla esimerkiksi aamukahvi auringonvalossa, tai työpöydän järjestäminen ennen töiden aloitusta.


”Tietysti välillä voi olla enemmän stressiä tai haastavampia päiviä”, Mäkinen sanoo. Negatiiviset tunteet ja tilanteet kuuluvat elämään. Ratkaisevaa hänelle on kuitenkin se, että keskivertoaamuna on kiva nousta ylös ja aloittaa uusi päivä.


Rentoutumiselle on vaikea jättää tarpeeksi aikaa


”Sorrun helposti siihen, että täytän kalenterini liian täyteen”, Mäkinen pohtii. Silloin ei jää aikaa levätä tarpeeksi. Nuorempana hän nipisti usein unesta, kun tekemistä oli paljon. Nykyään Mäkinen on oppinut arvostamaan unta, mutta aikatauluttamattomasta vapaa-ajasta hän tinkii edelleen, jos tulessa on monta rautaa samaan aikaan.


Vapaa-ajasta tinkiminen ei tarkoita, etteikö kivoja asioita ehtisi tekemään, päinvastoin. ”Reissut ja kavereiden tapaaminenkin vievät energiaa, niin tarpeellisia tai hauskoja kuin ne ovatkin”, Mäkinen toteaa. Pandemian vuoksi hän on viettänyt normaalia enemmän aikaa kotona, ja löytää siitä myös hyviä puolia. ”Olen löytänyt lukemisen ja piirtämisen uudelleen”, hän kertoo, ja toteaa rentoutuvansa etenkin hyvää kirjaa lukiessaan. Kalenterin hän toivoo pitävänsä aiempaa tyhjempänä myös sitten, kun pikkuhiljaa pääsemme palaamaan tavalliseen arkeen.


Rehellisyys itseä kohtaan auttaa rakentamaan omannäköistä arkea


Mäkinen tietää, että toimiva arki näyttää eri ihmisillä hyvinkin erilaiselta. Siksi hän pyrkii suunnittelemaan omaa arkeaan sen mukaan, minkä tietää toimivan juuri itselle. ”Ihailen ihmisiä, jotka käyvät aamulla treenaamassa”, Mäkinen sanoo. ”Minulla se ei kuitenkaan toimi, sillä tarvitsen aamuihini rauhallisempaa tahtia”, hän jatkaa. Lenkille voi lähteä vaikka lounaan jälkeen tai reilusti illemmalla, silloin askelkin nousee kevyemmin.


”Juuri nyt arkeni rakentuu enimmäkseen sellaisista palasista, jotka siihen haluan”, Mäkinen pohtii. Kaikkiin paloihin ei voi itse vaikuttaa, mutta olemalla omille toiveilleen rehellinen, on helpompi tehdä itselle sopivia valintoja. ”Toisten arki voi näyttää kaukaa katsottuna tosi kivalta, mutta lähempää tarkasteltuna se ei kuitenkaan sopisi omaan elämään”, Mäkinen sanoo.

180 views0 comments