Mikko Tuomi: ”Tällainen palvelu olisi pitänyt olla olemassa jo kymmenen vuotta sitten”

Updated: Feb 3

Tässä juttusarjassa tutustumme ihmisiin ja ajatuksiin Aallton taustalla. Myyntipäällikkö Mikko Tuomi tietää, mitä nykypäivän yritykset kaipaavat, ja on useimmille asiakkaillemme ensimmäinen kontakti.Alun perin Mikko Tuomen oli tarkoitus pitää Aalltossa vain yhden iltapäivän mittainen myyntivalmennus. Sovittu iltapäivä peruuntui koronan takia, mutta kauaa sitä ei ehtinyt harmitella. Vain hetkeä myöhemmin Tuomi aloitti Aalltossa myynnin asiantuntijana. Tuomen pääasiallisiin työtehtäviin kuuluu muun muassa potentiaalisten asiakkaiden tunnistamista ja yhteydenottoja heidän suuntaansa.


Tuomi pyrkii kehittämään toimintaansa jatkuvasti, ja pitää omien sanojensa mukaan kaikki aistit viritettyinä. ”Mun mielestä on hyvä, että sulla on kynä, ja sulla on paperia, että aina kun tulee joku idea niin sen voi kirjoittaa heti ylös”, Tuomi vinkkaa. Muutoin idean tarkempi sisältö jää helposti unohduksiin, sillä parhaat ajatukset tulevat usein mieleen silloin, kun niitä ei heti pääse toteuttamaan. ”Olen varmasti ainakin pari miljoonaa menettänyt, kun en ole muistanut mun hyviä ideoita enää jälkikäteen”, Tuomi nauraa.


Kuntosali toi kokonaisvaltaisen hyvinvointiajattelun


Vuonna 2012 Tuomi oli juuri aloittanut uudessa työpaikassa, kun hänet pysäytettiin kadulla ja pyydettiin liittymään kuntosalin jäseneksi. ”Se on ollut sellainen massiivinen käännekohta omassa hyvinvointielämässä”, hän toteaa. Tuomi on ollut aktiivinen liikkuja jo ennen kuntosalijäsenyyttä, ja harrastanut erilaisia lajeja aina pyöräilystä kendoon. Kuntosalijäsenyyden myötä hän alkoi kuitenkin ajatella hyvinvointia kokonaisvaltaisemmin.


Omasta hyvinvoinnistaan Tuomi huolehtii erityisesti ruoan ja liikunnan kautta. “Mä pyrin joka arkiaamu tekemään jonkinlaisen treenin, oli se sitten rankka tai vähemmän rankka”, Tuomi sanoo. Lisäksi hän kiinnittää erityistä huomiota kofeiinin määrään ruokavaliossaan Esimerkiksi iltapäivän kokoukseen Tuomi valitsee kahvin tilalta mieluummin yrttiteen tai vettä.


Henkistä hyvinvointiaan Tuomi hoitaa muun muassa matkailemalla. Erityisesti Singapore jaksaa viehättää kerta toisensa jälkeen. Erilaisten paikkojen näkeminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen kiinnostavat. Sosiaalisena ihmisenä Tuomi kotiutuukin reissuista usein monta uutta tuttavaa rikkaampana.


Enemmän huomiota työhyvinvointiin


”Tällainen palveluhan olisi pitänyt olla olemassa jo kymmenen vuotta sitten”, Tuomi sanoo. Hänestä työhyvinvointi panostetaan edelleen liian vähän. Muista osista kyllä huolehditaan, kuten työympäristöstä, mutta työhyvinvointi jää monessa yrityksessä pelkkään työterveyshuoltoon tai ehkä liikuntaseteliin. Suunta on kuitenkin oikea, hän toteaa: ”Mitä lähemmäksi tullaan tätä hetkeä omalla urallani, sitä enemmän on mietitty työhyvinvointia ja työssä jaksamista.”


“Mun mielestä yksinkertainen asia on se, että kun herää aamulla, on kiva mennä töihin”, Tuomi sanoo. Se, millä mielellä aamuisin aloittaa työt, on Tuomen mukaan hyvä indikaattori siitä, millaisessa tilanteessa yrityksen työhyvinvointi on.

217 views0 comments